Emine Erdoğan’ın öncülüğünde düzenlenen Türk Mutfağı Haftası, 3. gününde adeta bir lezzet şölenine dönüştü! Tophane Meydanı’nda kurulan stantlarda, yöresel yemekler ve ürünler birbirinden ilgi çekici bir şekilde sergilendi. Pideli köfte, cantık gibi geleneksel lezzetler, yerli ve yabancı vatandaşların damağında unutulmaz tatlar bıraktı.
Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, Türk kültüründe yemeğin ne kadar önemli olduğunu vurgulayarak, “Büyüklerimiz eskiden ‘can boğazdan gelir’ derlerdi. Ancak günümüzde durum tam tersi. Can boğazdan gidiyor. Bu yüzden gençlerimize Fast-Food yerine geleneksel Türk yemeklerini öneriyoruz. Türk mutfağında hem lezzetli hem de sağlıklı gıdalar var. Topraktan, ağaçtan gelen ve iyi yetiştirilen ürünlerle hazırlanan yemekler sağlığımız için önem taşıyor. Türk mutfağına verdiğimiz değeri artıralım” şeklinde konuştu.Bursa Vali Yardımcısı Rıza Gençoğlu, Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın ve Bursa İl Kültür Turizm Müdürü Kamil Özer, stantları ziyaret ederek yöresel lezzetlerin tadına baktılar.